Play Music од Google ќе биде отстранета

Google ќе ја прекине услугата Play Music до крајот на 2020

Суспендирањето на услугата е направено со цел промовирање на друг софтвер на компанијата, имено YouTube Music. Во иднина, ова ќе биде единствениот музички софтвер што Google им го нуди на своите корисници.

Компанијата веќе ги откри своите планови да стави крај на поддршката за Google Play Music и сега официјално потврди дека тоа ќе се случи до крајот на 2020 година.

Специфичните планови бараат прекинувањето на поддршката да започне во септември од Јужна Африка и Нов Зеланд, а за неколку недели ќе бидат опфатени повеќе земји ширум светот. До крајот на октомври, повеќето земји нема да имаат пристап до Google Play Music.

Google Play Music е апликација која е претходно инсталирана на уреди со Android, а која корисниците можат да ја користат како стандарден музички плеер или како портал преку кој можат да купат песни и албуми.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments