Denuvo, anti-cheat, софтвер доаѓа на PlayStation 5!

Најавено е дека софтверот за борба против измами на Denuvo ќе дојде на PlayStation 5.

Технологијата за заштита на копии во Денуво, за првпат претставена во 2014 година, се прослави. Компанијата, која стана страшен сон на корисниците на пирати, каква што е, го објави софтверот Denuvo Anti-Cheat во 2019 година. Така, предметната компанија ќе може да се бори против измамници, како и пиратски корисници. Сега е објавено дека гореспоменатиот систем за откривање измами ќе дојде на платформата PlayStation 5.

Во овој дел, Irdeto, кој неодамна објави соопштение за јавноста, објави дека се приклучил на програмата Tools and Middleware на Playstation 5. Во оваа насока, компанијата објави дека ќе им го понуди овој систем за откривање измами на развивачите на игри, а исто така изјави дека заштитата на Denuvo може да се користи во игрите на PS5. Наведувајќи дека тие ќе им понудат поквалитетно и побезбедно гејминг искуство на корисниците на PS5, компанијата соопшти дека ќе се бори и против измамници на конзолата.

Покрај тоа, компанијата даде неколку објаснувања за тоа како овој систем ќе влијае на перформансите на играта и подвлече дека заштитата на Denuvo и софтверот Anti-Cheat нема да влијаат на перформансите на играта на кој било начин.

Што е Denuvo anti-cheat?

Подготвено од Irdeto, ова решение е директно интегрирано во кодовите на играта. Така, измамниците можат да бидат откриени и спречени со споменатото решение за борба против измами, без да можат да пристапат до кодовите на играта и да направат какви било измени на овие кодови.

Според официјалните претставници на компанијата, овој систем ги вклучува најсовремените безбедносни карактеристики базирани на хардвер, понудени од AMD и Intel.

Покрај тоа, благодарение на неговата вештачка интелигенција и машинско учење, различните методи на измамници може да се откријат веднаш за време на играта. Покрај тоа, овој систем може да се подобрува со текот на времето.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments