POCO го објави своето ново лого по напуштањето на Xiaomi!

POCO, независен бренд кој го напушти Xiaomi на почетокот на минатата година, го претстави својот нов бренд идентитет и лого по една година. Највпечатлив детал во новиот идентитет на брендот е новата „маскота“ што исто така ќе се одвива во логото.

POCO, кој го започна своето патување како под-бренд на Xiaomi, објави дека ќе продолжи како независна марка со новини во јануари минатата година. POCO, вториот под-бренд што ја напушти Xiaomi по Redmi, по една година излезе со својот нов идентитет и лого.

POCO, кој го зацврсти своето место во оваа линија со производство на телефони со цена/перформанси на пазарот на паметни телефони, создаде многу енергичен и млад став со својот нов идентитет. Едно од мотивите кои се појавуваат во новото лого на марката е дизајнирано како маскота што го рефлектира овој млад и енергичен дух и изгледа како емоџи. Оваа маскота го претставува новиот „луд“ дух на брендот.

POCO го претстави својот идентитет на новиот бренд пред сите нас со низа нови објави на сметки на социјалните мрежи. Заедничката карактеристика на видеата што ја објаснуваат новата слика на брендот и приказната што стои зад тоа е дека тие се многу „шарени“. POCO се чинеше дека го насочи токму тоа, и со паролите и текстовите што ги користи, како и со своето лого и маскота; шарена и луда марка. POCO ја омекнува оваа луда состојба на неговите очи што емитуваат светлина ставајќи ореол на горниот дел од неговата маскота.

Одвојувајќи се од кутија насмеани лица, а сите се идентични на едно од видеата со кои се промовира идентитетот и логото на новиот бренд, маскотата POCO излегува од кутијата со луд поглед во очите и го зема здивот на логото на POCO. Веднаш штом маскотата ќе го заземе своето место во логото на POCO, нејзините антени и ореол се појавуваат на врвот. POCO во своите објави нагласува дека тие честопати се „различни“ и доаѓаат како алтернатива на сè друго што е здодевно.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments