Ретка Pokemon карта продадена за неверојатни 240.000 американски долари!

Исклучително ретка картичка Pokemon со извршниот директор на компанијата Pokemon, Цунеказу Ишихара, беше пуштена во продажба на аукција. Продажбата на картичката, која беше отворена со 500 долари, беше реализирана со понуда од приближно 240 илјади долари.

Честопати наидуваме на вести дека ретки картички, тасо и фигурини, кои повеќе не се произведуваат и не се наоѓаат на пазарот, наоѓаат купувачи за срамота бројки. Овие предмети, фатени во воздухот од колекционери кои имаат пари да потрошат, понекогаш се продаваат за такви броеви што станува тешко да се направи смисла.

Токму таква аукција се одржа неодамна. Pokemon картичка со Цунеказу Ишихара, извршен директор на Компанијата Pokemon, е во продажба. Откако на аукцијата се појавија 31 понуда, која започна со цена од 500 долари, беа понудени 247 илјади 230 долари, а оваа ретка картичка беше продадена по многу висока цена.

Имаше ретки покемони, а картичките што ретко се среќаваа во периодот кога се произведуваа, исто така, се продаваа на сличен начин. Она што ја прави оваа картичка посебна е што е произведена во ограничен број во 2017 година во чест на 60-от роденден на извршниот директор Ишихара и дистрибуирана само на вработените. На картичката, покрај цртежот на извршниот директор, има и дух / електричен тип Одг по име Ротом и Мастер топка. Друг важен детал е дека картичката е копија потпишана од извршниот директор.

Рекордот за карти од Pokemon е многу поголем. Картата Pokemon Illustrator, за која се знае дека има само 20 примероци и наоѓа купувачи за 250 илјади долари, го зазема второто место на списокот, додека картичката Charizard 1st Edition, која наоѓа купувачи за 350 илјади долари, е во водство .

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments