Поранешниор шеф на Ferrari и Bugatti призна дека избегнувал данок, добивајќи 2.8 милиони долари

Поранешниор шеф на Ferrari и Bugatti призна дека избегнувал данок, добивајќи 2.8 милиони долари

Поранешниор шеф на Ferrari и Bugatti призна дека избегнувал данок, добивајќи 2.8 милиони долари

Maurizio Parlato се изјасни како виновен за задајување на данок во компаниите на Ferrari и Bugatti. Parlato изјави дека им помагал на одредени купувачи да ги добијат своите автомобили, но тие не биле на листата на одобрени купувачи. Исто така затајување на плаќањата и примање мито со цел да избегне данок. Сето ова се случувало помеѓу 2015 и 2017. Максималната затворска казна за ваквото дело е 5 години затвор и парична казна од 250,000 долари.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments