Porsche Cayman GT4

Porsche Cayman GT4

Она што го имаме тука е второто доаѓање. Оригиналниот Cayman GT4 беше лансиран во 2015 година до едногласно, непроценливи пофалби – и една од најлудите листи на чекања во современите автомобили со перформанси.

Porsche конечно му дозволи на најтешкиот автомобил да го исполни потенцијалот што претходно беше поттикнат од местото на 911 на пазарот. Па, така и теоретичарите на заговор ќе го имаат.

Резултатот беше маѓепсан, автомобил кој – сè уште брз, грчест и врвно способен – ги забавуваше и вклучија повисоко во својот приоритетен список отколку за време на кругот и G броевите.

Можете да имате само мануелен менувач, моќноста беше под 400 кс и сите привлечни допири на моторните производи на Porsche беа присутни и точни.

Независни чевли за новиот GT4 да се пополнат, тогаш, но сега тој се наоѓа во сосема различен опсег. Ново префиксиран од „718“ и напојуван во долните очила со четирицилиндрични турбо мотори, фер е да се каже дека сегашниот генерал Кајман ги скрши срцата на фанoвите на Порше и блескаше уште посветла светлина на возбудливите нови ривали како Alpine A110 и Toyota Supra.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments