Porsche Taycan е првиот автомобил со природна апликација Apple Podcasts.

Исто така, добива поддршка за текстови во Apple Music.

Потполно електричниот Taycan на Porsche е првиот автомобил што ја доби целосната интеграција на „Apple Podcasts“, овозможувајќи им на сопствениците природно да пристапат до библиотеката на „Apple“ од 1,5 милиони претстави, гледајќи ги нејзините графикони на подкасти, објави компанијата. Инфо-забавниот систем на автомобилот исто така добива поддршка за одликата за стихови на Apple Music, која ќе се прикажува на дисплејот на патникот. Карактеристиките се достапни во новите автомобили на Taycan сега и ќе се прошират на постојните автомобили во јануари, соопшти компанијата.

Apple Podcasts претходно беше достапен за пренесување на системот за инфо-забава во Taycan, преку Apple CarPlay, но мајчината апликација значи дека не мора да го поврзувате телефонот за да започнете да слушате. Тоа исто така значи дека апликацијата може да проследува преку вградената врска со податоци на возилото (добивате три години податоци со купувањето на автомобилот). Функцијата за стихови на Apple Music не беше претходно достапна преку CarPlay.


Освен што се наведени на емисии, сопствениците на Porsche ќе можат да го синхронизираат слушањето на објавите со други уреди преку нивниот Apple ID. Гласовната контрола е поддржана преку гласовниот асистент на Porsche.

Apple Podcasts е втората вградена апликација на Apple што Porsche’s Taycan прва ја доби, по апликацијата Apple Music минатата година. Корисниците на Android немаат толку среќа бидејќи на Taycan сè уште нема поддршка за Android Auto. Постојат знаци дека Porsche го омекнува својот став кон системот за забава и забава со автомобили на Google, сепак, откако компанијата додаде поддршка за тоа на почетокот на оваа година во надградениот систем за инфо-забава за постари автомобили.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments