Последниот извештај за технологијата за монопол од Конгресот.

Слушнете го нашиот преглед на извештајот.

Оваа недела, Комитетот за правосудство на Претставничкиот дом го објави својот последен извештај за техничката антимонопол, заклучувајќи дека Amazon, Apple, Google и Facebook вршат монопол и дека треба да се преземат законски активности против нив.

На „Vergecast“, ко-домаќините Nilay Patel и Dieter Bohn разговараат со Russell Brandom и Adi Robertson од „Verge“ за тоа што во извештајот на Конгресот се утврдени како антимонополски повреди за секоја компанија и како предложените решенија за овие прекршувања можат да го преобликуваат нашиот дигитален свет.

Во втората половина на шоуто, екипажот се осврнува на разговорите по објавувањето на настанот за iPhone на Apple на 13-ти октомври. Заменик уредникот на „Verge“, Dan Seifert, застанува и разговара за какви ажурирања можеме да видиме со следното повторување на „iPhone“ и какви други изненадувања може да објават на настанот следната недела.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments