Познати личности кои можат да зборуваат повеќе јазици

Познати личности кои можат да зборуваат повеќе јазици

Актерите мора да имаат извонреден изглед и можност за трансформација, познавањето на странски јазици може да придонесе и за нивната актерска кариера. Да се ​​биде повеќејазичен е исто така неверојатно возбудливо затоа што ја отвора можноста за комуникација со луѓето ширум светот на нивниот мајчин јазик.

Кога многумина се борат да научат свој јазик,некои уникатно надарени луѓе успеваат да разберат два,три, четири,па дури и повеќе!Холивудските sвезди мора да имаат беспрекорни вештини за англиски јазик, тоа е дадено, но и покрај тоа, колку повеќе јазици ги познаваат,толку повеќе килограми можат да се пополнат. Повеќето starsвезди не врескаат за своето знаење од кровните покриви и само ги покажуваат своите скриени таленти кога тоа е потребно.Еве кои можат да зборуваат на повеќе јазици.

Том Хидлстон-покрај својот мајчин јазик,Хидлстон добро зборува и француски, шпански и италијански.

Шакира-зборува англиски, португалски, арапски, па дури и малку италијански.

Џони Деп-подеднакво добро зборува француски и англиски 

Натали Портман-зборува јудски,германски,јапонски,француски, шпански,арапски и англиски.

Салма Хајек-не е само актерка,туку е и многу јавна личност зборува шпански, француски,арапски,португалски и англиски.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments