PUBG: Пред-регистрациите за новата игра New State надминуваат 10 милиони корисници!

PUBG: New State, бројот на пред-регистрации на Google Play Store надмина 10 милиони.

KRAFTON објави дека бројот на претходни регистрации на Google Play Store за PUBG: New State надмина 10 милиони. Овој последен успех се случи веднаш по објавувањето во првата недела на пред-регистрација дека играта надминала пет милиони преземања. Новата пресвртница, на која присуствуваа корисници од над 170 земји, се случи во рок од 43 дена по објавувањето на пред-регистрациите на Google Play Store. Највисоки записи се забележани во Југоисточна Азија, Америка, Блискиот исток, Европа и Источна Азија.

Оние кои сакаат да учествуваат во предизвикот, можат претходно да се регистрираат на Google Play за да добијат специјална кожа на возилото и најновите информации во играта; Пред-нарачките на App Store ќе започнат на подоцнежен датум. Пред објавувањето на PUBG: NEW STATE оваа година, KRAFTONи PUBG Studio ќе спроведат алфа тестови во одбрани земји во вториот квартал на 2021 година. Компанијата ќе сподели повеќе информации подоцна.

Развиена од PUBG Studio, пионерите на жанрот Battle Royale и креаторите на PUBG, играта ќе започне како бесплатно искуство за играње на Android и iOS. PUBG: NEW STATE е развиена за да го пресоздаде оригиналното искуство на Battle Royale и да го обезбеди најреалното искуство во борбениот ројал на мобилен телефон. Покрај обезбедувањето динамична и реална игра со оружје за мобилни игри, играта има и најсовремена технологија за рендерирање што ги поместува границите на мобилните игри.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments