Препознавање на канцерогени клетки преку вештечка интелигенција

Препознавање на канцерогени клетки преку вештечка интелигенција

Skin Analytics, компанија од Британија, која произведува алатка за препознавање на рак со помош на вештачка интелигенција, доби донација од 4 милиони фунти. Компанијата ќе ги искористи парите за да го насочи фокусот на американскиот пазар.

Компанијата тврди дека алатката може да препознае канцер на кожата, пред да биде во опасна фаза на развој. „Канцерот на кожа е најчест вид на канцер и пациентите што страдаат од оваа болест секоја година се зголемуваат. Дерматологистите имаат вистински предизвик да го индентификуваат и да се справат со канцерот. Ние се обидевме преку овој уред да им ја олесниме работата и да препознаеме што е можно повеќе пациенти со болеста, пред да биде прекасно“ изјавија од компанијата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments