Prince of Persia: The Sands of Time Remake одложен на неопределено!

Ubisoft одлучи да го одложи уште еднаш датумот на објавување на Prince of Persia: The Sands of Time Remake.
Нормално, датумот на објавување на Prince of Persia: The Sands of Time Remake беше поставен на 18 март за PC, PlayStation 4 и Xbox One. Од друга страна, Ubisoft сподели дека објавувањето на играта е одложено на неодредено време со давање изјава што ќе ги вознемири фановите.

Изјавата дадена од тимот на развивачи на играта е следна:

„Здраво фанови на Prince of Persia!

Бидејќи го објавивме Prince of Persia: The Sands of Time Remake во септември, имавме многу повратни информации од вас за оваа сакана франшиза за игри. Вашата страст и поддршка ги поттикнува нашите развојни тимови да ја направат најдобрата можна игра. Сепак, решивме да го одложиме објавувањето на Prince of Persia: The Sands of Time Remake за подоцна. Ова дополнително време на развој ќе им овозможи на нашите тимови да испорачаат римејк со ново чувство додека остануваат верни на оригиналот.

Разбираме дека оваа вест може да изненади и ќе продолжиме да ве информираме за напредокот на Prince of Persia: The Sands of Time Remake. Во меѓувреме, би сакале да ви се заблагодариме на сите за целата поддршка “.

Да ве потсетиме дека ова не е прво одложување. Ubisoft претходно го посочи датумот на 21 јануари. Се чини дека компанијата слушнала многу поплаки од обожавателите кои навистина не чувствувале дека оваа римејк може да ја дели правдата на оригиналниот класик врз основа на досега прикажаното.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments