Природата ја уништуваме како никогаш досега

Природата ја уништуваме како никогаш досега

Природата на светот е во очајна положба, поради постојаните пожари и загадувањето предизвикано од човекот, според новото испитување на биодиверзитетот на нашата планета од страна на научниците. Агенцијата за живиот свет WWF не предупредува да престанеме да и штетиме на планетата, доколку не сакаме да доживееме катастрофа.

„Природата се уништува со досега невидена стапка на брзина и оваа катастрофална појава не покажува знаци на застанување“ изјавија од агенцијата. „Ние го уништуваме живиот свет од лицето на планетата, приденосуваќи со големите пожари, загадувањето и преголемиот лов и риболов на загрозените видови“ дополнија тие.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments