Прочитајте како Clear планираат да се инфилтрираат во секој дел од секојдневниот живот.

Вие сте Вие (заедно со вашата кредитна картичка, пасош и возачка дозвола).

Бидејќи пандемијата суштински го запре патувањето, Clear – некогаш работеше на рационализација на безбедносните проверки на аеродромите – сега е во потрага по други можности. За компанија чиј леб и путер е биометриска, ја идентификува верификацијата, решенијата лежат, секаде, пренесува Dave Gershgorn. за OneZero.

Clear ја гледа својата иднина како идентитетска платформа. Неодамна лансираната услуга на Health Pass на компанијата е само почеток, лесен начин да се искористи потребата од безчувствителни здравствени прегледи, пишува Gershgorn. Компанијата планира поширока имплементација на постпандемијата на Health Pass. Идните употреби на брза проверка на идентитетот може да послужат составен дел од сите трансакции од спортски арени до продавници за мало, проверка на возраста, информации за плаќање и многу повеќе.

Амбициите на Clear претставуваат … јасна опасност. Како компанијата може да гарантира безбедност на податоците на своите клиенти? Clear и претходно имал такво кршење. Понатаму: дали некоја компанија треба да има толку комплетна слика за некоја личност? Не е потребно многу да се замисли што една компанија може да исплани со информации за клиенти и може да потрае долго. Плус, Clear не е единствениот во вселената: Амазон минатиот месец објави сопствено прифаќање на биометриската верификација на идентитетот.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments