Пронајдоци што го сменија вашиот свет

Пронајдоци што го сменија вашиот свет

Можеби мислите дека не можете да живеете без вашиот таблет компјутер и безжична вежба за безжични мрежи,но што е со пронајдоците што дојдоа пред нив?Еве само неколку од стотиците пронајдоци што длабоко го сменија вашиот свет. Што друго би било на вашата листа?

Алатки од камен-Камените алатки беа најраната технологија на човештвото, измислена пред повеќе од 2 милиони години.

Саксофон– стар најмалку 35 000 години!Првиот саксофон беше патентиран од Антоан-Josephозеф Сакс во Париз во 1846 година.

Фонограф на цилиндри на Едисон-Цилиндричниот фонограф на Томас Алва Едисон им донесе музика на масите.Тоа беше првиот тип на рекордер, кој користеше листови од лимфни плочи и вибрирачки стимул.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments