првата вакцина против Covid-19 во Кина

првата вакцина против Covid-19 во Кина

Во моментот во центар на внимание во целиот свет е како да се избориме со Covid -19. Кинеските власти го доделија првиот пронајдокот на домашен развиен кандидат за вакцини COVID-19, за кој експертите велат дека ја демонстрираат оригиналноста и креативноста на вакцината и ќе ја зајакнат довербата на меѓународниот пазар во кинески развиените вакцини COVID-19.

Ова е прва патентирана вакцина во Кина пренесува државниот медиум.Патентот е потврден на 11 август.Вакцина именувана како Ad5-nCoV е развиена од кинеската биофармацевтска фирма.Доделувањето на патентот дополнително ја потврди ефикасноста и безбедноста на вакцината и убедливо ја покажа сопственоста на нејзините права од интелектуална сопственост 

Индија е подготвена да масовно произведува вакцини СОВИД-19 кога научниците ќе го земат предвид и е подготвена да се тестираат три вакцини против коронавирус.

Рускиот претседател Владимир Путин минатата недела го објави развојот на првата светска вакцина коронавирус, додавајќи дека неговата ќерка веќе била вакцинирана.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments