Првиот гејмерски стол на Razer е виткана Secretlab Omega / Titan со фенси лумбална поддршка.

Сличноста е необична.

За својот прв гејмерски стол, се чини дека Razer одлучи во голема мера да копира еден од најчесто цитираните фаворити на денешницата: новиот Razer Iskur со 499 долари е мртов прстен за слична цена на Secretlab Omega и Titan.

Можете да го споредите дизајнот, механизмот за потпирање, шевовите – подлец, само погледнете ги оние идентични 4D потпирачи за раце подолу – и инспирацијата е јасна. А сепак, Razer експлицитно му вели на „The Verge“ дека не е соработка со „Secretlab“, велејќи дека столчето е „дизајнирано и развиено домашно“. И Secretlab ни рече дека не дели производен капацитет со Razer или со кој било друг производител, иако во моментов не го повикува Razer надвор од овој твит.

Razer јасно го издвојува Iskur како чекор пред Secretlab во однос на поддршката на ‘рбетниот столб, како што можете да видите на оваа тенко завеса споредбена слика:

Освен што е посебен хибрид на помалото седиште на Secretlab Omega и поголема, прилагодлива рамка на Titan (Iskur поддржува гејмери до скоро 300 фунти и високи 6,2 стапки), најголемите разлики тука се заоблениот грб и големиот прилагодлив лумбален поддршка.

Точно е дека отстранливата перница на Omega и внатрешниот прилагодлив лумбал на Titan точно не добија одлични критики. љубопитни сме дали ќе биде подобар лумбалниот подлога на Iskur, кој изгледа малку како стомак од змија:

Како што рече, многу гејмери се заколнаа во столовите на Secretlab за поддршка на грбот со или без лумбалниот дел – моето беше одлично за мојот грб, но го продадов поради болен задник. Omega и Titan им следува уште една работа: исто така, лесно можете да купите таков што не е толку раскошен и да не е везен со слоган на трговската марка на компанијата.

Iskur е достапен за нарачка денес на веб-страницата на Razer, со повеќе продавачи на мало подоцна оваа година. Secretlab прави прилично добри столици; со нетрпение очекуваме да се обидеме на овој конкурент.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments