Серија банирања за играчите на Sony Playstation 3!

Поради украдени информации за корисници поради нарушувања на безбедноста на Сони во 2011 и 2014 година, конзолите PS3 на повеќето корисници се забранети. Конзолите на некои корисници се обновени, додека други се уште се неупотребливи.

Додека Sony моментално се фокусира на своите нови издадени PS5 и игри од новата генерација, некои од старите технологии на компанијата започнаа да имаат проблеми. Во изминатите денови, објавивме дека Rockstar ќе ги затвори серверите GTA Online за конзолите PS3 и Xbox 360. Но, овојпат ситуацијата е малку посериозна.

Корисниците на PlayStation 3, конзолата што Сони ја прекина својата поддршка во 2017 година, но сепак има значителна основа за играчи, се соочуваат со проблем на целосно заклучување и забрана на нивните конзоли.

Главниот извор на овој проблем е нарушување на безбедноста што ја доживеа компанијата Сони во 2011 година. Во кршење на безбедноста во 2011 година, хакерите го обелоденија целиот безбедносен систем и ранливоста на системот PS3. На овој начин, секој корисник може да го смени софтверот PS3 како што сака; може дури и да изведува пиратски игри на PS3. Во нашата земја, овој настан беше наречен „кршење на PS3“.

Во 2014 година, Сони претрпе второ нарушување на безбедноста откако беа изложени безбедносните системи на конзолите PS3. Во оваа повреда, украдени се корисничките информации на милиони играчи на PS3. Овој напад се случи благодарение на информациите од стариот напад.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments