Продавниците на PlayStation 3 и PlayStation Vita нема да бидат затворени!

Sony се врати од претходната одлука за затворање на продавниците на PlayStation 3 и PlayStation Vita.

Во април, Sony сподели дека дигиталните продавници PlayStation 3, PlayStation Portable и PlayStation Vita наскоро ќе бидат недостапни и процесот на исклучување ќе заврши до крајот на летото. Од друга страна, Sony се чини се врати во однос на оваа одлука, земајќи ги предвид добиените критики.

Во новото соопштение на Sony, извршниот директор и претседател на Сони Интерактивна забава, им Рајан, јасно стави до знаење дека компанијата првично донесе погрешна одлука. Се наведува дека PlayStation Store ќе продолжи да биде достапна на уредите PlayStation 3 и PlayStation Vita, но дигиталната продавница на PlayStation Portable ќе се затвори како што беше планирано на 2 јули. Исто така, е нагласено дека одлуката да се стави крај на претходната поддршка за купување на овие уреди се роди од голем број фактори, како што се предизвиците за комерцијална поддршка за овие наследни уреди и можноста да се фокусираат повеќе ресурси на нови уреди.

Брзото враќање на Sony по повратните информации од заедницата може да се спореди со потегот на Мајкрософт во јануари. Microsoft мораше драстично да ги повлече мерките за двојно зголемување на цената на Xbox Live Gold откако се соочи со сериозна реакција на заедницата.

„Сега гледаме дека многумина од вас се неверојатно страствени да можат да продолжат да купуваат класични игри на PS3 и PS Vita во догледна иднина, така што мило ми е што можеме да најдеме решение за продолжување на работењето. вели.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments