Sony ја објави тековната продажба на PlayStation 5!

PlayStation 5 постигна голем успех во име на Sony со бројките за продажба.

PlayStation 5, кој беше лансиран во ноември минатата година, продолжува да се прославува со бројките за продажбата. Најавено е дека конзолата за игри, која успеа да го привлече вниманието на играчите од денот кога е лансирана, остави 7,8 милиони продажби ширум светот заклучно со 31 март 2021 година.

Ако погледнеме подетално во финансискиот извештај објавен од компанијата, ќе видиме дека конзолата за игри од новата генерација продаде 3,3 милиони единици само во јануари, февруари и март. Во исто време, PlayStation 5, кој ја надмина 7,6 милиони прогнози за продажба на компанијата со 200.000 единици, продолжува да го насмевнува лицето на Sony.

Објавувајќи ги моменталните бројки за продажба на PlayStation 5, Sony исто така објави дека PlayStation 4 продаде 115,9 милиони единици ширум светот. Покрај тоа, компанијата подвлече дека продажбата на PS4 се намали за 0,4 милиони единици во споредба со истиот период од минатата година. Како што знаете, PS4 достигна 7 милиони продажби приближно 5 месеци по објавувањето. Во овој дел, можеме да кажеме дека PS5 постигна поуспешен период на објавување во споредба со PS4.

Покрај тоа, компанијата сподели неколку податоци за услугата PlayStation Plus со јавноста и изјави дека PS Plus надминува 47,6 милиони претплатници заклучно со 31 март, а бројот на претплатници се зголеми за 6,1 милиони во споредба со минатата година. Ова значи зголемување од 14,7 проценти на бројот на претплатници.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments