Apple ја заклучи iCloud сметката на авторката Rachel True поради презимето!

Apple ја заклучи iCloud сметката на авторката и актер Rachel True поради софтверска грешка предизвикана од нејзиното презиме. Велејќи дека проблемот продолжува во последните 6 месеци во неговиот пост на неговиот профил на Twitter, True побара помош од своите следбеници.

Услугата за складирање облаци на Apple iCloud ја заклучи сметката на американската писателка и актерка Rachel True поради грешка за која се сметаше дека носи софтвер. Вистина, кој рече дека има проблеми со пристапот до неговата сметка iCloud во последните 6 месеци, побара помош со споделување на проблемот што го наиде со своите следбеници на неговиот профил на Twitter .

Очигледно iCloud ја заклучил сметката на славниот играч поради неговото презиме како „Вистина“. Грешката во споделената слика од екранот вели дека презимето на корисникот не може да се постави на „Вистинско“. Во овој момент, iCloud веројатно погрешно го разбира презимето и ја фрла променливата како „Boolean“ (точно/неточно – вистина/невистина) и затоа операцијата не успее. Чудниот дел е што славната авторка ја добива оваа грешка само во последните шест месеци.

iCloud hata

Rachel True во другите објави што ги објави на својот профил на Твитер рече дека го пријавил проблемот во Apple и со часови разговарал со претставници на клиенти на телефон. Сепак, неговиот проблем не е решен и тој сè уште не може да пристапи до својата сметка. Авторката вели дека се обидел да го смени презимето, но проблемот опстојува.

Очигледно Apple работи на исправување на проблемот, но True вели дека грешката опстојува од септември. Откако се соочи со слични проблеми во минатото, iCloud неодамна доживеа голем прекин пред неколку месеци.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments