Фатен најголемиот дистрибутер на читови во светот!

Со голема операција во Кина, соборен беше најголемиот дистрибутер на читови во светот.

Припадниците на кинеската операција за дистрибуција на читови ги фати полицијата во Куншан со помош на Tencent. Акцијата, наречена Chicken Drumstick, кинеската полиција ја опишува како „најголемата во светот“. Причината за ова е количината на пари и бројот на вклучени игри. Групата најмногу се фокусира на измами за игри со стрелачи на мобилни телефони. Овие вклучуваат неколку игри од библиотеката на Tencent. Дополнително, има споменувања на читови-измами дизајнирани и продадени за Valorant и Overwatch.

Според вестите на BBC, споделено е дека измамниците заработуваат по 10.000 долари дневно. Исто така е меѓу информациите дека групата наплатува од 10 долари на ден до 200 долари месечно за клучот за претплата што овозможува пристап до читовите. Се наведува дека продажбата се одвива во стотици земји и региони.

Полицијата затвори 17 веб-страници и уапси 10 дилери од годината пред операцијата. Конфискувани се и околу 46 милиони долари средства, вклучително и неколку луксузни автомобили.

Улогата на Tencent во рациите не е одредена. Можеме да кажеме и дека оние што изневеруваат последните неколку месеци се појавија насекаде. И Activision и Bungie се контра услугите за мамење во игрите.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments