Започна развивање на 480 Hz монитори!

LG Display и AU Optronics беа првите две компании кои ги објавија своите планови за монитори од 480 Hz.

Многу монитори за игри сега имаат стапки на освежување кои се движат од 120Hz до 165Hz. Некои производители ги засукаа ракавите за да ги земат овие стапки на освежување уште повеќе. Според TFTCentral, LG Display и AU Optronics ја објавија својата цел за создавање LCD-панел од 480 Hz. Од друга страна, сè уште нема официјален датум на производство на овие панели. LG Display моментално го одбележува четвртиот квартал од 2022 година за монитори од 480 Hz.

Играчите на еСпорт сакаат највисока можна стапка на освежување. Тоа е затоа што имањето висока стапка на освежување и брзо време на одговор може значително да ги подобри перформансите во критичните игри.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments