ReFla кандидат да биде замена на Adobe Flash Player во Кина!

Софтверот ReFla, се подготвува да го замени Adobe Flash Player во Кина.
Adobe Flash Player, за кој првпат беше најавено дека ќе биде прекинат во 2017 година, се збогуваше од своите корисници во 2021 година. Софтвер со име ReFla беше развиен за да ја исполни задачата на Flash Player, бидејќи поддршката и затворањето на програмата предизвикаа огромни проблеми во Кина.

Adobe Flash Player често се користеше за правење игри, видеа и разни интерактивни содржини преку прелистувачот. Во Кина, Flash Player играше важна улога во некои институции, училишта и што е најважно во железничкиот превоз. Како резултат, исклучувањето на Flash Player донесе многу проблеми. Една од нив е неуспехот на кинескиот железнички систем. Бидејќи со железницата управуваше пребарувач на програми базирани на Flash Player.

Според изјавата дадена од официјалните претставници на кинеската железница, возилата базирани на Flash Player се користеле за планирање на железничките операции секој ден. Во изјавата, беше наведено дека како резултат на исклучувањето на Flash Player, персоналот не може да ги прегледува графиконите за превоз на возови, да формулира распоред на секвенционирање на возот и да ги прилагодува плановите за маневрирање. За некое време, една од тековните пиратски верзии на Flash Player е интегрирана во железничкиот систем, така што превозот не се нарушува повеќе.

Со цел да се обезбеди фундаментално решение за овие проблеми предизвикани од Flash Player, ќе се користи алтернативниот софтвер Flash Player, наречен ReFla, развиен од Union Tech, развивачот на UOS. На овој начин, сите институции и организации ќе можат да се вратат во стариот работен век. Покрај тоа, ReFla има очигледни предности во однос на Flash во четири аспекти: вчитување ресурси, перформанси, стабилност и безбедност. ReFla исто така поддржува x86 и сопствена кинеска архитектура Loongson.

Исто така вреди да се спомене дека ReFla има структура која не нуди индивидуална употреба.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments