Рекордни приходи на Nvidia за време на пандемијата

Nvidia стана поскапа компанија од Intel

Тајванскиот производител ги продолжи своите импресивни перформанси од почетокот на годината. Пред само неколку недели, ние ви кажавме дека за прв пат во историјата, Nvidia е поскапа компанија од Интел.

Ова е добар доказ за успехот на Nvidia во 2020 година.

Инвеститорите на компанијата ќе бидат доста задоволни од финансиските резултати на компанијата за кварталот кој заврши на 31 јули.

Според податоците објавени од The Wall Street Journal, NVIDIA пријавила рекордна продажба во овој период. Благодарение на зголемувањето од 50% во кварталот, компанијата успеа да генерира 3,87 милијарди американски долари.

Втората половина од годината традиционално се поврзува со поголема активност на потрошувачите, што ќе гарантира повеќе можности за раст на бизнисот на NVIDIA.

Пазарната капитализација на компанијата во моментов надминува 300 милијарди долари како резултат на високата продажба на видео картички.

Така, NVIDIA е поскап бренд од 100 милијарди долари од Intel, кој мора да биде задоволен со пад на приходите од 20% од почетокот на годината.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments