Пристигна поддршка на Apple M1 за Microsoft Remote Desktop!

Апликацијата Microsoft Remote Desktop доби поддршка за процесор Apple M1.

Новото ажурирање за апликацијата Microsoft Remote Desktop е овозможено од Microsoft. Со ова ажурирање, Remote Desktop се приклучува на карванот на апликации што поддржуваат процесори на Apple M1.

Дополнително, неколку функции доаѓаат со ажурирањето, како поддршка од IME од клиент кога користите режим на тастатура Unicode и поддршка на Kerberos за време на безбедносниот протокол CredSSP. Во верзијата, каде што се решаваат и проблеми со компатибилноста со macOS 11, се наведува дека се направени некои важни надградби во основниот споделен код.

Белешките за објавување на апликацијата се како што следува:

-Додадена е и мајчинска поддршка за Apple Silicon.
-Додадена е поддршка за IME од страна на клиентот кога користите режим на тастатура Уникод.
-Интегрирана поддршка на Керберос во низата за безбедносен протокол CredSSP.
-MacOS 11 проблеми со компатибилноста се поправени.
-Направени се ажурирања за подобрување на интероперабилноста со постојните и идните карактеристики во услугата Виртуелна работна површина на Виндоус.
-Направени се поправки за отстранување на неточни дамки при декодирање на AVC податоци генерирани од хардверскиот кодер од страната на серверот.
-Адресиран проблем кога прозорците од оддалечените апликации на Office не се појавуваат иако се наоѓаат во прекинувачот за апликации.

Со новото ажурирање, апликацијата е надградена во верзија 10.6.0 и сега е достапна за преземање на Mac App Store. Исто така, треба да се забележи дека сега е потребен macOS 10.14 или понов, за да работи оваа апликација.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments