РЕВОЛУЦИЈА ВО ПРЕКЛОПУВАЊЕ НА СТАКЛОТО!

Ултра тенко стакло Xensation ® Flex – нашата прва генерација стакло за решенија со преклопување на капакот 

Производителите на паметни телефони никогаш не престануваат да ги подобруваат и менуваат мобилните дисплеи со цел да се натпреваруваат на постојано развивачкиот пазар на паметни телефони. Преклопните или флексибилни стакло, со револуционерни фактори во форма и супериорна транспарентност, се вели дека се „следната голема работа“ во потрошувачката електроника. За премија и врвна привлечност, флексибилното стакло за покривање е материјал по избор.Уште во 1884 година.Ото Шот измислил специјализирано стакло и го основал СКОТТ како компанија за технологија. Што ако некој му рече дека повеќе од 130 години подоцна, неговата компанија целосно ќе ја промени перцепцијата за стаклото како цврст и тежок материјал?Сепак незамисливо, денес – иднината конечно е тука. Со ултра-тенок, ултра флексибилен Xensation® Flex.SCHOTT произведува ултра тенка чаша повеќе од 25 години. Со Xensation® Flex, „ултра тенка стаклена централа“ сега го воведе првиот ултра тенок стакло (UTG) со можност за хемиски затегнување. Овозможува она што некогаш беше клучна техничка бариера за преклопните дисплеи. Како снабдувач на Samsung, SCHOTT овозможува револуција на преклопување.Она што некогаш се веруваше дека е невозможно, сега е можно: исклучително мал радиус на свиткување помалку од 2 милиметри (мм) по обработката,стаклото нуди висока транспарентност за премиум моделите и овозможува разновидни можности за дизајн за паметни уреди.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments