NVIDIA RTX Voice започнува поддршка за графичките картички GTX!

NVIDIA RTX Voice сега обезбедува официјална поддршка за графички картички од серијата GTX 600.

NVIDIA RTX Voice, кој првпат беше објавен на графичките картички од серијата RTX 20 и споделените функции во сериите RTX 30, сега е закрпен така што може да се користи од картичките на серијата GTX 600 со седиште во Кеплер.

Според Том Хардвер, RTX Voice е одлика што работи со употреба на артефакти за подобрување на аудио комуникацијата со отстранување на несаканиот шум во позадина. NVIDIA вели дека RTX Voice ги користи само тензорските јадра што се наоѓаат на картичките RTX. Иако станува збор за карактеристика ексклузивна за RTX картичките, по објавувањето на RTX Voice, пронајден е едноставен метод што овозможува RTX Voice да работи на Windows 7 системи и картички што не се RTX. Потребно беше извесно време за да пристигне официјалната поддршка од NVIDIA. Фактот дека името на апликацијата го носи изразот RTX е всушност малку погрешно.

Од друга страна, RTX Voice стана застарен со објавувањето на неговиот наследник, RTX Broadcast. Од друга страна, RTX Broadcast е ексклузивен за RTX картичките. Со други зборови, оние што немаат RTX ќе можат да користат само RTX Voice. RTX Broadcast комбинира RTX Voice со опција за прилагодување на веб-камерите што овозможуваат виртуелни позадини додека се емитуваат.

Можете да ја посетите веб-страницата на NVIDIA за целосен водич за тоа како да ја овозможите одликата RTX Voice и за понова со серијата GTX 600.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments