Режимот за трасирање на зраци подобрен за Супер Марио 64!

Инвеститорот на мод развил мод на RTX-напојување за Super Mario 64.

Технологијата Ray Tracing, која влегува во нашите животи со графичките картички RTX на NVIDIA, значително го подобрува изгледот на сите игри. Иако оваа технологија се појави со игри од новата генерација, некои развивачи на модови можат да ја прилагодат поддршката на RTX на игрите од постарата генерација. Друга продукција што ја прилагодува поддршката на RTX е Super Mario 64, која беше објавена во 1996 година.

Благодарение на модот развиен од Дарио Само, продукцијата, која е домаќин на пореално осветлување, успева да го привлече вниманието на играчите, особено со својата обновена графика. Покрај тоа, развивачот на модот особено нагласува дека тој го развил овој режим, кој го подготвил за PC-портата, со RTX 3090. Ова значи дека овој режим може да не работи правилно на графички картички од пониска класа RTX.

Засега е непознато кога Super Mario 64 RTX модот ќе биде достапен за преземање. Сепак, се очекува да биде објавена наскоро.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments