Руската потенцијална вакцина не покажува нус појави и предизвикува реакција од антителата

Руската потенцијална вакцина не покажува нус појави и предизвикува реакција од антителата

Раните резултати од тестирањето на потенцијалната вакцина од Русија не покажува негативни ефекти, беше објавено во студијата на медицинскиот дневник The Lancet. Тестирањата во Русија се вршеа над 76 здрави волонтери од 18 до 60 години, и беше заклучено дека вакцината во досегашното тестирање е безбедна.

Вакцината, наречена Sputnik V, стана првата регистрирана вакцика откако беше одобрена од страна на здраствените регулатори во Русија минатиот месец. Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека сериското производство на вакцината се очекува да започне во Септември. Светските медиуми дадоа критики околу прашањата за безбедност и ефикасноста на вакцината.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments