Samsung Galaxy S30 Plus ќе има батерија од 4800mAh

Остануваат околу шест месеци до презентацијата на Samsung Galaxy S30

Овој пат разбравме дека компанијата сака да го подобри еден од најважните аспекти на паметниот телефон, бидејќи ќе го опреми со поголема батерија.

Според информациите од GalaxyClub, првите прототипови на верзијата „Плус“, која е снометар „EB-BG996ABY“, имаат капацитет од 4660mAh.

Обично вистинската моќност е малку поголема, а во овој случај Samsung Galaxy S30 Plus ќе достигне 4800mAh. За споредба, Samsung Galaxy S20 Plus е достапен во базата на податоци со батерија од 4370mAh, но вистинската моќност на паметниот телефон е 4500mAh.

Зголемениот капацитет на батеријата на Samsung Galaxy S30 Plus и дополнителните оптимизации на софтверот на компанијата ќе гарантираат дури и подолго време за работа со едно полнење.

Многу е тешко да се предвиди точно какво влијание ќе имаат дополнителните 300mAh врз вистинската работа на уредот.

Останува прашањето дали Samsung ќе го следи истиот пример со стандардната верзија на Galaxy S30. Најверојатно, серијата ќе вклучува трет модел, имено Samsung Galaxy S30 Ultra, кој ќе понуди најголем дисплеј и најмоќна батерија.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments