САД доби работна група за испитување на НЛО

САД доби работна група за испитување на НЛО

Неодамнешното објавување на три снимки го натера Пентагон да ја рестартира владината агенција за истражување на НЛО за прв пат на начин на кој јавноста ќе може да ги дознае резултатите од нивната работа.

Првата официјална програма за истражување на НЛО и слични појави беше во САД на почетокот на овој век, а во 2012 година беше официјално затворена,но таа остана активна во тајност.Сега ќе биде повторно лансиран под името Неидентификувани воздушни феномени Task Force ( UAPTF )под надлежност на Министерството за одбрана.

Мисијата на работната група ќе биде да открие, анализира и каталогира НЛО што може да претставува закана за националната безбедност на САД.Една од првите задачи ќе биде да се споделат анализите и заклучоците со Сенатот на САД, што исто така иницираше формирање на работната група. Сенатот првенствено сака да открие кој е одговорен за неидентификувани авиони над американските воени бази. Доколку го дознаат одговорот на тоа прашање, има сите шанси јавноста да ја открие.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments