Додадена е поддршка на Safari за Skype Web!

Skype Web сега го поддржува Safari на macOS и iOS.

Иако Skype 8.71 не носи некои поголеми нови карактеристики, тој вклучува многу важен приклучок за оние кои користат Skype Web. Microsoft изјави дека услугата сега е поддржана од Safari и на мобилен и на работна површина.

Според страницата за поддршка, Мајкрософт ја пренасочува врската, Skype Web сè уште не поддржува Firefox, но ќе започне со поддршка на верзии на Safari 13.1 или повисока. Она што е поимпресивно во врска со ова е дека поддршката не ќе биде достапна само за работната површина, туку и за мобилните уреди. Со други зборови, поддршката за Safari е додадена и за macOS и за iOS. Microsoft исто така споменува поддршка за верзијата 43 или повисока на Microsoft Edge на мобилни уреди, но ова веројатно се однесува само на iOS, каде што секој прелистувач се базира на WebKit на Safari.

Фактот дека прелистувачите базирани на Chromium не се поддржани на мобилни уреди, укажува на тоа дека поддршката за верзиите со Android на Edge и Chrome сè уште не е додадена. Ова го прави тврдењето на Мајкрософт за поддршка на скоро секој десктоп и мобилен прелистувач донекаде сомнително. Сепак, новите случувања може да се опишат како добри вести за корисниците на iOS. Покрај овие подобрувања за веб-корисниците, новата верзија вклучува само некои мали измени за работната површина. Една од нив е да го смените името на состаноците Запознајте сега и да додадете фотографии за да ги персонализирате. Microsoft додава и нови сцени за „Заедно режим“, кој првпат беше имплементиран кон крајот на минатата година.

Конечно, да напоменеме дека Microsoft исто така реши некои проблеми со апликацијата, вклучително и поправка каде нивниот статус може автоматски да се овозможи за корисниците на iOS и Android со новото ажурирање.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments