Cоларен концепт на Tesla Cybertruck не е премногу далеку

Cоларен концепт на Tesla Cybertruck не е премногу далеку

Tesla Cybertruck ќе биде првото возило Tesla со соларна енергија и нов концепт видео на електричен пикап камион со употреблив соларен изглед лудо, но можеби не е премногу далеку.

По лансирањето на Cybertruck, извршниот директор Елон Муск ги изненади многумина кога рече дека новиот електричен пикап има опција за соларен покрив.

Беше изненадувачки затоа што неколку производители на автомобили, вклучително и Тесла, претходно истражуваа за додавање соларни на електрични возила, но повеќето проекти не дојдоа до производство или дадоа значителна моќност.

Ефикасноста на сончевите ќелии оттогаш се подобри и Тесла се разви во своја експертиза за вградување соларни ќелии преку развој на сончевиот покрив.

3Д-уметникот Слав Поповски реши да го изнесе како би изгледал Тесла Кибертрак со распоредлив соларен

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments