Salesforce го купува Slack за 27,7 милијарди долари.

Комуникацијата на работното место беше во голем фокус оваа година, и многу компании го искористија фактот дека многу работодавци сè уште не можат да се вратат во своите канцеларии.

Голем број од нив ги туркаа своите деловни алатки и апликации за продуктивност, додека другите беа фокусирани на начини да го прошират својот бизнис и подобро да се прилагодат на новонастанатата ситуација.

Најновите информации од областа на алатките за продуктивност укажуваат на тоа дека Salesforce најави купување на Slack за неверојатни 27,7 милијарди долари.

Slack излезе во јавноста минатата година со вредност од 19 милијарди долари, пред падот на акциите на компанијата. Но, понудата на Salesforce, која нуди пакет софтверски алатки за продажба и маркетинг, покажува колку е важно да се исполнат барањата наметнати од условите за работа од далечина. Заедно, компаниите планираат да ги комбинираат нивните екосистеми на апликација за да создадат сеопфатна платформа што ги обединува сите аспекти на постојниот тек на работа на компанијата.

„Заедно, Salesforce и Slack ќе ја обликуваат иднината на деловниот софтвер и ќе го трансформираат начинот на кој сите работат во целосно дигитален свет“, нагласи извршниот директор на Salesforce, Марк Бениоф.

Благодарение на оваа нова аквизиција, Slack ќе биде значително поподготвен да им конкурира на големите играчи на пазарот. Slack и Salesforce ќе имаат корист од овој договор, кој се очекува да биде склучен во текот на вториот фискален квартал од 2022 година.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments