Samsung може да ги реши своите проблеми

LetsGoDigital покажува батерија која наместо да се дели на одделни ќелии, е поврзана со флексибилен сегмент.

Samsung поднесе патент за виткање ќелии на батерии што може да помогне во еден од проблемите со телефоните што виткаат, како да ја спакувате батеријата. LetsGoDigital покажува батерија која наместо да се дели на одделни ќелии, е поврзана со флексибилен сегмент. Ова ќе им овозможи на дизајнерите да ја минат батеријата преку шарката, наместо да имаат оддели за батерии во секој дел од уредот.Она што е интересно за овие патенти е што тие ја илустрираат оваа технологија на батерии со неколку различни дизајни на телефони, една слична на Samsung Galaxy Fold што очекуваме да започне втората генерација во август 2020 година и можноста за трокреветни пати е многу покомпактна, но сепак може да ја преклопи батеријата низ сите шарки,вклучува многу технички детали за батеријата и нема индикации кога може да се вгради во иден уред, но можно е Samsung да ја користи оваа технологија не само за своите уреди, туку да создаде батерии за други производители и различни дизајни на паметни телефони.Она што ова треба да го дозволи е подобра употреба на просторот во уредот. Се издвојува паметен телефон со многу хардвер што треба да се спакува. Користењето на овој вид акумулаторна батерија може да му овозможи на Samsung да го зголеми вкупниот капацитет на батеријата за подобра издржливост или да го намали вкупниот волумен што ја зафаќа батеријата, дозволувајќи им повеќе простор за другите компоненти. Нема индикации за тоа кога би можело да биде комерцијално подготвена за употреба, но барем ни дава увид во некои од областите што Самсунг ги истражува за идните телефони со преклопување.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments