Samsung го претстави новиот 3nm тест чип!

Технолошкиот гигант Samsung успеа да го произведе 3nm тест чипот. Оваа опрема, која излегува од сопствениот објект на компанијата, е дизајнирана со техничките алатки на Synopsys, која е добро позната во својата област.

Samsung Foundry и Synopsys објавија дека го произведоа првиот 3nm тест чип со употреба на технологија на процеси 3GAA со разноврсна структура на транзистор. Овие чипови за тестирање беа дизајнирани со употреба на електронски алатки за автоматизација на дизајнот (EDA) вклучени во софтверот на Синопсис за платформа за дизајн на фузија.

Тест чиповите 3GAA, кои се појавија како дело на две силиконски организации кои ги комбинираат нивните овластувања, имаат за цел да комбинираат поголеми перформанси со многу мала потрошувачка на енергија.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments