Samsung најави дека ќе ги објави своите екрани што можат да се свиткуваат и лизгаат оваа година!

Samsung, една од водечките компании во технологиите за прикажување, се подготвува да воведе екрани што можат да се свиткуваат и лизгаат. Во изјавата на менаџерот на Samsung Display, беше наведено дека овие екрани ќе бидат достапни на продажба оваа година.

Општо прифатениот фактор на форма во светот на паметните телефони се менуваше со текот на времето со напредната технологија. Пред 6-7 години, паметните телефони користеа дебели рамки и физички клучеви на предната страна. Со текот на времето, големините на екранот и односот на телото со екранот на паметните телефони се зголемија, а физичките копчиња од предната страна се отстранети.

Сега скоро сите производители на паметни телефони лесно можат да произведуваат паметни телефони со многу тенки рамки и висок однос на екранот на телото. Се разбира, гигантските технолошки компании се во различни пребарувања за да се разликуваат од нивните конкуренти во овој момент. Во овој момент, во игра влегуваат екрани што можат да се превиткуваат, да се свиткуваат и да се лизгаат.

samsung bükülebilir ekran

Прво видовме паметни телефони со екрани што можат да се превиткуваат со модели објавени од компании како Samsung, Huawei и Motorola. Исто така, има извештаи дека други производители, вклучувајќи го и Apple, работат на телефони со екран што може да се преклопи. По екраните што можат да се превиткуваат, годинава можеме да ги видиме и екраните што можат да се свиткуваат и лизгаат.

Високиот потпретседател на Samsung Display, Чои Квон-јанг, изјави дека првите дисплеи што може да се свиткуваат и да се движат ќе пристигнат оваа година, по финансиските извештаи на компанијата. Секако, сосема е можно паметните телефони со оваа технологија да ги видиме најпрво на уредот Samsung, но нема официјална изјава за ова прашање.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments