Samsung Electronics очекува приход од 8,42 милијарди

Samsung Electronics е еден од најголемите технолошки гиганти

Samsung Electronics е еден од најголемите технолошки гиганти, кој исто така очекува процесот на закрепнување да има позитивно влијание врз нивните перформанси во третиот квартал.

SamMobile не информира дека очекуваните приходи за периодот ќе достигнат 8,42 милијарди долари.

Аналитичарите очекуваат и постојан раст на продажбата на телевизори, паметни домашни апарати и паметни телефони.

Доколку Samsung Electronics реагира соодветно и навистина ги пријави ваквите резултати, ова ќе биде првпат во последните две години да се надмине психолошката граница од 8,42 милијарди долари.

Доколку се оди според планот, Samsung официјално ќе ги објави финансиските резултати за третиот квартал во октомври.

Разликите меѓу предвидувањата на различните аналитичари се крајно минимални, при што сите го очекуваат најдобриот квартал за Samsung во последните две години.

Продажбата на паметни телефони исто така ќе биде водечки двигател, бидејќи на пазарот ќе се продаваат 49% повеќе уреди со Galaxy.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments