Samsung ги најави Enterprise PCIe 5.0 SSD-дисковите!

Новите SSD дискови на Samsung, PCIe 5.0, ќе бидат објавени во вториот квартал на 2022 година.

Samsung објави неколку прелиминарни детали за своите SSD-дискови во класа на претпријатија со PCIe 5.0 x4 интерфејс. SSD-дисковите ќе бидат достапни во факторот на форма E3.S 1T околу времето кога ќе бидат објавени првите PCIe 5.0 поддржани претпријативни платформи, како што се EPYC Genoa на AMD и Sapphire Rapids на Intel.

Според ServeTheHome, SSD-от PM1743 на Самсунг, дизајниран за мешани оптоварувања, ќе користи 6-ти генерација на TLC V-NAND спомени со 1 издржливост на запишување DWPD, заедно со сопственикот на компанијата за управување.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments