Откриени се карактеристиките на OLED екранот на Samsung Galaxy Book Pro!

Се појавија карактеристиките на новата серија Samsung Galaxy Book Pro со OLED екран, кој доби сертификат за Bluetooth.

Минатиот месец дознавме дека Samsung работи на два нови лаптопа. Карактеристиките на новите модели, кои ќе се викаат Galaxy Book Pro и Galaxy Book Pro 360, продолжуваат да се појавуваат од ден на ден. Два нови модели веќе добија Bluetooth сертификација. Ова покажува дека во блиска иднина на корисниците ќе им бидат понудени нови модели. Покрај тоа, се зголемија гласините за карактеристиките што ќе ги имаат моделите. Samsung планира да ги опреми двата нови модели со моќен и ажуриран хардвер. Како пример, можеме да покажеме дека Galaxy Book Pro 360 ќе биде понуден со 5G конекција.

Samsung ќе им ги понуди новите тетратки на корисниците во две големини. Овие димензии се дизајнирани како 13,3 инчи и 15,6 инчи. Новите лаптопи ќе имаат и OLED дисплеј панели кои се многу барани од корисниците. Овие панели доаѓаат со поддршка за S Pen.

Galaxy Book Pro исто така ќе понуди опции за Wi-Fi и LTE. Galaxy Book Pro 360 ќе има модели на Wi-Fi и 5G. Покрај овие, Samsung нуди различни варијанти кои вклучуваат процесори Intel Core i5 и Core i7. Корисниците ќе можат да купуваат лаптопи со процесорскиот модел што го сакаат.

Компанијата неодамна лансираше неколку нови тетратки. Овие вклучуваат Galaxy Book Flex 2 5G, Notebook Plus 2 и Galaxy Chromebook 2. Новата серија ќе се придружи и на семејството на лаптопи што компанијата неодамна ги објави.

Конечно, треба да се напомене дека компанијата не објави кога планира да лансира нови лаптопи. Како и да е, можеме да кажеме дека сите потребни сертификати се добиени пред промоцијата. Ова покажува дека воведувањето на нови модели не е далеку.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments