Некои модели на Samsung Galaxy S21 во Европа не можат да добиваат ажурирања на софтверот!

Според поплаките на корисниците, ажурирањата на софтверот не стигнуваат до некои модели на Samsung Galaxy S21. Првичните проценки се дека уредите имаат неточни ознаки CSC.

Samsung минатиот месец официјално ги објави своите најнови водечки паметни телефони Galaxy S21, Galaxy S21 + и Galaxy S21 Ultra. Самсунг веднаш започна со процесот на нарачка со лансирањето, а моделите Галакси С21 под претходна нарачка започнаа да им се испорачуваат на нивните сопственици од минатата недела.

Според поплаките на корисниците во Велика Британија и Италија, некои корисници на Galaxy S21 не можат да ја користат услугата Samsung Pay и не можат да добиваат ажурирања од Samsung. Samsung сè уште нема споделено официјална изјава за ова прашање, но се проценува дека проблемот е предизвикан од означувањето на уредите со погрешен регион на софтвер.

За оние кои не знаат; компаниите доделуваат различни ознаки CSC (прилагодување на софтвер за клиенти) на секоја од нив за да понудат различни карактеристики во различни земји и региони. Наведено е дека ознаките CSC на корисниците на Galaxy S21 во Велика Британија кои имаат проблем што го спомнавме погоре, се поставени на EUX, што важи за Европската унија, наместо на BTU. Ова е затоа што тие не се во можност да добиваат ажурирања на софтверот и да користат Samsung Pay.

Во моментов, нема точни информации зошто овие уреди имаат погрешна ознака CSC, но најдобрата претпоставка е дека корисниците со овој проблем ги поставуваат своите уреди без да ги вметнуваат своите SIM-картички. Исто така, некои корисници во Италија се жалат на истиот проблем.

Според пренесените информации, ажурирањата на операторот објавени за Galaxy S21s ги ажурираат уредите со правилен CSC и по ова ажурирање, може да се користат и Samsung Pay и да се преземаат ажурирања на софтвер. Ова покажува дека Samsung е свесен за проблемот и работи на тоа да го надмине.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments