Samsung ќе прави проѕирен смартфон

Samsung ќе прави проѕирен смартфон

По сите изгледи Samsung ќе прави проѕирен смартфон. Компанијата веќе патентираше еден дизајн за транспарентност на мобилниот телефон. Патентот бил добиен уште во Јануари на почетокот на годината.

Истата технологија за транспарентност Samsung може да ја користи и за TV, монитори, лаптопи и слични уреди. Како темел на сето ова, компанијата ќе користи OLED екрани кој се карактеристични според нивната ниска потрошувачка на енергија, висока светлина и брзо време на реакција. Проѕирниот екран на Samsung се претпоставува дека ќе биде рамен и флексибилен, и ќе може да се превиткува.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments