Samsung најавува монитори со 4K резолуција во 2021!

Samsung ги претстави своите набудувачи на моделот 2021 пред корисниците. Сите модели, кои се очекува да бидат објавени наскоро, нудат 4K резолуција, додека функциите како што се HDR 10 и USB Type-C се исто така стандардни.

Јужнокорејскиот технолошки гигант Samsung ги најави мониторите за моделот 2021 на настан што го организираше. Мониторите, со димензии помеѓу 24 и 32 инчи, се дизајнирани да ги задоволат сите потреби на потрошувачите. Па, што ветуваат мониторите на Samsung за 2021 година на корисниците?

Според изјавите дадени од Samsung, мониторите доаѓаат во 3 серии. Овие серии се именувани соодветно S6, S7 и S8. Најавувајќи 3 модели во серијата S8, Samsung ги именува овие модели S80A и S80UA. S80A има две различни верзии, 27 инчи и 32 инчи.

Samsung monitör

Сите монитори од серијата Samsung S8 имаат поддршка од 4K резолуција. Мониторите, кои исто така поддржуваат HDR10, исполнуваат 99 проценти од sRGB просторот за боја. Серијата S8, која има стандарди за прилагодување на висината, има карактеристики на ротација, ротација и навалување. 27-инчниот модел S80UA има и поддршка за USB Type-C.

Кога преминуваме на серијата S7, го гледаме S70A, кој може да се купи за 27 или 32 инчи. Серијата, која има панели со рамен екран, нуди 4K резолуција и поддршка за HDR10, исто како и семејството S8. Моделите со дизајн без рамка овозможуваат и прилагодување на наклонот.

Samsung

Кога ја гледаме серијата Samsung S6, гледаме постоење на точно 7 монитори. Овие монитори; Тие се среќаваат како 34 инчен S65UA, 32 инчен S60UA, 27 инчен S60UA, 24 инчен S60UA, 32 инчен S60A, 27 инчен S60A и 24 инчен S60A. Покрај карактеристиките како закривен екран 1000R, HDR10, QHD резолуција, 32-инчниот S65UA има и опции за поврзување како што се LAN, USB Type-C и USB 3.0 центар.

Моделот S60UA е поделен на три различни димензии. Во овој контекст, потрошувачите кои избираат големини од 24 инчи, 27 инчи и 32 инчи имаат карактеристики како што се QHD резолуција, AMD FreeSync, HDR10, USB порта Type-C, USB 3.0 центар. Покрај тоа, овие модели вклучуваат и ротација и прилагодување на навалување. Иако Samsung не ги објави датумот на објавување и цените на своите нови монитори, овие модели се очекува да бидат објавени наскоро.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments