Samsung наводно планира да ги напушти полначите за телефони следната година

Со текот на годините, многу производители престанаа да вклучуваат додатоци како слушалки за слушалки или dongles на слушалки со нивните најнови телефони, но гласините сега сугерираат дека компаниите размислуваат дури и да изостанат полнач за телефон во кутијата.

Прво сме слушнале како се тресат Apple планира оваа есен да го прескокне полначите на iPhone 12, а сега новиот извештај се сугерира дека Samsung размислува за истото за следната година.Според извештајот испуштањето на полначот во кутијата може да помогне да се компензираат некои од зголемувањето на трошоците заради 5G технологијата.

Во одреден момент се чини дека им се наметна на овие производители дека многу луѓе веќе имаат совршено функционални полначи дома особено со оглед на тоа како станаа стандардизирани кабли за USB-C и Молња. Мислам, јас го користам USB-C кабелот за лаптоп за полнење на мојот телефон поголемиот дел од времето во секој случај.

Волумен 0% Заштеда на трошоците настрана, тоа е сосема искрено одлична идеја за животната средина; полначите не треба да бидат за еднократна употреба.Додека посакувам повеќе луѓе да бидат задржани на нивните телефони исто така, нема зошто да има полнач со голема моќност не треба да биде исто толку добар за да користи неколку години на патот.

Не очекувам големините на батеријата или барањата за моќност драматично да се променат во наредните години, така што ова е еден пропуст со кој сум целосно во ред.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments