Samsung смета дека неговиот нов интерактивен дисплеј од 85 инчи е дигитална табла за училницата COVID-19.

За учениците во и надвор од часот.

Samsung би сакал да верувате во неговиот нов 85-инчен Интерактивен дисплеј може да го премости јазот помеѓу учениците во училницата и учениците што учат дома, сега кога комбинираното учење е ново нормално во целата земја. Во реалноста, тоа е само малку поголема дигитална табла – но под претпоставка дека не чини премногу, изменетата визија звучи интригирачки.

Сега, откако COVID-19 ја зафати земјата, некои ученици се гушкаат низ малите екрани на Chromebook дома, додека други остануваат на час, а дигиталната табла поврзана со Интернет на Samsung ветува дека ќе им овозможи на учениците и наставниците да соработуваат едни со други, без разлика дали се во тоа цртање во училница на табла или додавање на тоа во реално време од нивниот лаптоп дома. Целта тука не е да ги поврзете сите подобро подобро – тие имаа неколку месеци да го надминат зумот – туку да дозволат соработка што може да се случи кога сите се заедно, додека учениците се разделени.

Додека Интерактивниот дисплеј е претежно само поголема верзија на постојните дигитални табли на Samsung со Flip 2, големината од 85 инчи значи дека е голема колку и вистинската училишна табла (иако тежи далеку повеќе од 164 фунти). Во споредба со претходните модели од 55 и 65 инчи, повеќе студенти теоретски можеа да ја користат таблата одеднаш. Samsung го замислува дисплејот примарно поставен во училница каде што можат да го користат неговиот 4K екран осетлив на допир и поддршка за четири пенкала (доаѓа со два) за пишување и цртање; поддржува до 20 прсти (и совети за пенкало) истовремено. Наставниците можеби ќе можат да прикачат повеќе компјутери или други видео извори на екранот, исто така, со две HDMI 2.0 порти во споредба со онаа на Flip 2.

Но, пред да поднесете молба за вашето за едно, вреди да се спомене дека уредот нема објавена цена. 65-инчниот Flip 2 доаѓа со 2.599,00 долари, а 85-инчните телевизори на Samsung започнуваат со 1.799,99 долари, па можеби Интерактивниот дисплеј нема да чини премногу повеќе од оние? Сепак, повеќето училишта се дури и поограничени за време на пандемијата отколку што би било вообичаено, и овој екран не доаѓа ниту во комплет со некои од софтверите за образование што Самсунг ги рекламира. Мислам дека би било одлично овие да се користат во училиштата, но за мене, рамката на Samsung за Интерактивниот дисплеј звучи малку по опортунистички отколку реално.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments