Телефоните на Samsung ќе добиваат редовни ажурирања

Телефоните на Samsung ќе добиваат редовни ажурирања за Android за три години

Samsung го искористи нивниот голем настан, почетокот на месецот, на кој го видовме Galaxy Note 20, за да открие интересни детали за нивните идни планови.

Корејскиот производител ги изненади своите корисници потврдувајќи дека претставниците на серијата Galaxy Note 20 ќе добијат софтверски ажурирања за три години.

Ова е истата стратегија со која Google ги промовира паметните телефони на Pixel и сигурно ќе го привлече вниманието на многу луѓе.

Долгорочната поддршка е важен фактор при изборот на уред и ќе обезбеди корисниците да добијат ажурирање на уште две главни верзии на Android по тековната со која работат.


Се разбира, компанијата го задржува правото да додаде паметни телефони на оваа листа.

Обезбедувањето ажурирања за период од 36 месеци по објавувањето на уред е важно и ќе гарантира најнови безбедносни закрпи и нови одлики на Android.

На пример, ако сега купите паметен телефон Samsung, кој наскоро ќе се ажурира на Android 11, може да очекувате ажурирања на Android 12 и Android 13, што ќе ги видиме во следните две години.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments