Производството на графички картички RTX 30 и RX 6000 продолжува да се зголемува!

Падот на цените на графичките процесори од следната генерација со архитектура Ampere и RDNA 2 малку забави овој месец. Производството се подобрува од ден на ден.

Графичките картички NVIDIA GeForce RTX 30 и AMD Radeon RX 6000 се во внимание на сите сега. Сепак, во последно време беше малку тешко да се достигнат овие графички процесори поради цените за некои и проблемите со акциите за други.

Од старата генерација до моделите од новата генерација, цените на графичките картички се зголемија неколку пати во последните месеци. Сепак, иако овие намалувања се поблаги во нашата земја, намалувањето на цените продолжува низ целиот свет.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments