Седумдневната политика за враќање на Тесла беше тивко отстранета.

Политиката за враќање ја нема повеќе.

Tesla, наводно, ја откажал дрската политика на враќање според која новите купувачи на електрични возила може да ги вратат за целосна наплата во рок од седум дена. Веста, објавена во петокот од Electrec, означува крај на една од најсјајните стратегии за маркетинг на извршниот директор Elon Musk.

Musk ја искористи седумдневната политика за враќање како начин да се пофали со високите стапки на задоволство на клиентите во Тесла, со тоа што компанијата е толку убедена дека новите купувачи би биле задоволни со нивното купување дека тие не би го зеле Tesla за нејзината смела понуда, што е практично нечуено во стандардната автомобилска индустрија. Политиката исто така ја зајакнува идејата дека автомобилите Tesla се како производи за широка потрошувачка – можете да ги нарачате и прилагодите на Интернет и да ги доставите до вашата врата, како пакет Amazon, а потоа да го вратите ако не бидете задоволни.

Electrec не наведува конкретна причина зошто Tesla ја отстрани полисата, само извести дека вчера е отстранета и секое споменување на тоа сега е избришано од веб-страницата на компанијата. Electrec известува дека новите купувачи кои сакаат да вратат возило Tesla сега ќе мора да поминат низ одделот за услуги на клиенти и не е јасно какви видови ситуации можат да наложат целосно или дури делумно враќање на средствата по купувањето.

Tesla не одговори веднаш на барањето за коментар. На почетокот на овој месец, Electrec објави дека Tesla го распуштила одделот за односи со јавност, што ги отежнува истрагите за печатот бидејќи веќе нема посветено лице кое поднесува такви барања.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments