Сега на WhatsApp можете засекогаш да „замолчите“ некој што постојано ве нервира.

Досега, корисниците можеа да ја користат опцијата Mute, со услов да се поправа 8 часа, една недела или една година.

Најпопуларната апликација за разговор во светот во последно време сè повеќе се обидува да ги подобри своите функции и да воведе нови опции. Па сега доби нова опција, која корисниците долго ја чекаа.

Така, на WhatsApp конечно ќе можете да ги „замолчите“ пораките, односно контактите што ве нервираат со чести пораки.

Досега, корисниците можеа да ја користат опцијата Mute, со услов да се поправа 8 часа, една недела или една година. По истекот на тоа време, WhatsApp автоматски ќе дозволи контактот повторно да напише во индивидуален разговор или во група, што на многумина не им се допаѓаше навистина.

Сепак, можно е да се „замолчи“ преписката засекогаш, трајно да се спречи одреден контакт да испраќа понатамошни пораки. Секако, секогаш имате опција да дозволите „замолчениот“ контакт да комуницира повторно.

Новата опција за неми се активира со отворање на разговорот или групата во која се наоѓа лицето што сакате да го блокирате, кликнување на горниот десен агол на неговото име и потоа избирање: Исклучи ги известувањата> Секогаш

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments